Circulair

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. In een circulaire geveleconomie worden na de gebruiksperiode van de gevel de gevelproducten uit de gevel gehaald om ze vervolgens te hergebruiken of te recyclen. Dat maakt iedere bestaande gevel waardevol product of materiaal voor nieuwe toepassingen. Of het nu een raam, kozijn of deur is voor een woning of en bijvoorbeeld een vliesgevel voor een kantoor. Alles had, heeft en houdt waarde. 

Waar op deze website ‘recycling’ staat kan ook ‘cascaderen’ gelezen worden. In een circulaire(bio)economie is cascaderen het trapsgewijze proces waarin zo efficiënt mogelijk gebruik wordt gemaakt van (bio)grondstoffen, zoals hout. Biogrondstoffen worden zo ingezet met een maximale waarde, levensduur en functie in een kringloopproces van biologische bijgroei en afbraak.

Op de foto The Green House in Utrecht waar alles draait om ‘circulair’. De glazen gevel is afkomstig uit de voormalige naastgelegen Knoopkazerne. Het pand is volledig remontabel gebouwd.